top of page
Triple beglazing (1).jpg
triple-glas-1024x337.jpg
triple-glas-driedubbel-glasplaten.png

Subsidie

Op 1 januari 2021 is de SEEH-subsidie samengevoegd met de ISDE-subsidie. Hiermee is de SEEH-subsidie komen te vervallen.

Belangrijkste verschillen tussen de SEEH- en de ISDE-subsidie

  • Voor de SEEH moesten er minimaal twee of meer isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd. Bij de ISDE subsidie mag je ook één isolatiemaatregel combineren met een "warmtemaatregel", zoals een zonneboiler of warmtepomp.

  • De SEEH subsidie mocht je combineren met andere subsidies, zoals subsidie van de gemeente, provincie of Europese Unie.

  • Wanneer je gebruik maakte van de SEEH subsidie kon je ook aanspraak doen op extra subsidies, voor aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld voor een zuinig ventilatiesysteem, slimme thermostaat, energieverbruiksmanager en voor maatwerkadvies. Deze extra subsidies zijn vervallen.

  • De SEEH-subsidie kon je tot 1 september 2020 per woning slechts eenmaal aanvragen. De ISDE subsidie kun je meerdere keren aanvragen, zolang het maar gaat om andere maatregelen.

 

Subsidieplafond

Door het samenvoegen van de SEEH-regeling met de ISDE is het totaal beschik­bare subsidie­bedrag verhoogd. In 2022 is er voor de ISDE een subsidieplafond van €228 miljoen. Dit budget is bestemd voor zowel particulieren als voor zakelijke gebruikers. Wil je weten hoeveel van het budget reeds gebruikt is? Check dan de website van de RVO.

Voorwaarden isolatiemaatregelen woningeigenaren

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de aanvraag altijd bestaan uit twee isolerende maatregelen, bij het vervangen van de beglazing moet u minimaal 8 m2 glas vervangen door HR++ glas of Triple glas, etcetera. De exacte voorwaarden zijn te vinden op de website van de RVO.

 

Bewijslast

Welke bewijzen ingediend moeten worden kun je vinden onder stap 5 van het stappenplan van de RVO.

 

Subsidie aanvragen

Wil je zelf de ISDE-subsidie aanvragen? Dat kan via de website van de RVO. Wij kunnen u de benodigde gegevens voor wat betreft het glasoppervlakte, de meldcode en de Ug-waarde van het glas verstrekken.

bottom of page