top of page
Triple beglazing (1).jpg
triple-glas-1024x337.jpg
triple-glas-driedubbel-glasplaten.png

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

U kunt subsidie (ISDE) krijgen voor het nemen van besparende en duurzame maatregelen in uw bestaande woning of bedrijfspand. 

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) wordt vanaf 2023 voor meer mensen bereikbaar. In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een schatting. De exacte subsidiebedragen en voorwaarden bij één of 2 (of meer) maatregelen vindt u in de tabel op de pagina van de isolatiemaatregelen op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Uw kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Vanaf 2023 heeft u als woningeigenaar 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen nadat u uw maatregel heeft laten uitvoeren. Deze termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 heeft genomen.

De exacte voorwaarden zijn te vinden op de website van de RVO.

 

Bewijslast

Welke bewijzen ingediend moeten worden kun je vinden onder stap 5 van het stappenplan van de RVO.

 

Subsidie aanvragen

Wilt u zelf de ISDE-subsidie aanvragen? Dat kan via de website van de RVO. Wij kunnen u de benodigde gegevens voor wat betreft het glasoppervlakte, de meldcode en de Ug-waarde van het glas verstrekken.

bottom of page