top of page

(hef)Schuifpuien

Innova Geveltechniek bv maakt (hef)schuifpuien van zowel kunststof als aluminium.

 

Aluminium

Hoogwaardige schuifdeuren met grote glasoppervlakken en zware
glasbelastingen en een minimalistische esthetische lijn. De Confort 125 / 130 / 160 van Sapa is een uiterst performant, thermisch onderbroken schuifdeursysteem in (hef-)schuifuitvoering, dat de gebruiker een groot bedieningsgemak biedt. Het systeem heeft niet aleen mooie esthetische lijn, maar is ook duurzaam, stabiel en opmerkelijk energieeffiënt. Dankzij zij maximale vleugelgewicht tot 400 kg vormen grote glasoppervlakken geen enkel probleem.

 

De Confort 125 / 130 / 160 werd speciaal ontworpen met het oog op een aantrekkelijk design van kader en vleugel. Het systeem is compatibel met andere producten van Sapa Building System, zoals onze oplossingen voor gordijngevels en serres. Het buitenkader is zodanig ontworpen dat de dorpel tot op het niveau van het binnenkader kan worden ingewerkt waardoor een drempelloze toegang ontstaat. 

Standaard ventilatiesystemen kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden. Een uitgebreid gamma van supplementaire profielen zorgt voor een perfect geïntegreerde afwerking van de vensters in het gebouw. Speciaal ontworpen eindstukken maken de Confort 160 in ieder opzicht compleet. Het slot van de Confort 160 hefschuif biedt de mogelijkheid om ’s nachts gebruik te maken van een vergrendelde kierstand, waardoor het gebouw een goede ventilatie geniet.

Kunststof

De "PremiDoor 76" van K-Vision werd in 2016 geintroduceerd.

Een deur die optimaal te combineren is met het nieuwe K-VISION 76mm systeem. De PremiDoor 76 is altijd een hefschuifpui.

Eigenschappen van deze PremiDoor:

  • extreem groot en hoog: tot 2,6 meter hoog en 6,5 meter breed (afhankelijk van uitvoering en kleur!)

  • slank aanzicht en maximale transparantie, dankzij de vaste beglazing

  • decoratieve kleuren (proCoverTec en folie)

  • uitstekende isolatie (Uf= 1,4 tot 1,5 W / m3 K)

  • uitvoering "barrière vrij" (18mm opstap)

Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een parallel schuifpui?

Bij een hefschuifpui draait u eerst een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. Het schuifdeel wordt opgeheven door acryl rollen die het verplaatsen makkelijk maken. De hefschuifpui is een erg degelijke kunststof schuifpui die tegen een stootje kan.

Bij een parallel schuifpui duwt u het schuifdeel opzij. Deze beweging is wat moeilijker. Dit type kunststof schuifpui is goedkoper dan de hefschuifpui.
 

Soft-sluiting voor schuifdeuren

Deze unieke comfort-soft-sluiting met kierventilatie kunnen wij ook sinds kort plaatsen. Met slechts één draaiing van de greep wordt de vleugel ontgrendeld, geopend en soepel bewogen. De gebruikte energie wordt opgeslagen en zorgt ervoor dat de vleugel na het handmatig dichtschuiven automatisch in de opening van het kozijn wordt getrokken – met speels gemak, net zoals bij een lade.

In onze showroom kunnen wij meerdere foto's en profielen laten zien van schuifpuien die wij bij onze klanten hebben geplaatst.

Tevens vind u bij referenties nog een aantal voorbeelden van schuifpuien. 

bottom of page